De beste keepershandschoenen voor op kunstgras

Het keepen op kunstgras vraagt om keepershandschoenen speciaal voor kunstgras. Daar kun je niet om heen. De ondergrond is een stuk harder dan bijvoorbeeld natuurgras. Ook gedraagt een bal zich anders op een kunstgrasveld dan op een grasveld. Allemaal factoren waarmee je rekening moet houden als je keepershandschoenen voor kunstgras wilt kopen. Natuurlijk zijn er redenen om niet te kiezen voor speciale keepershandschoenen voor kunstgras. De kosten bijvoorbeeld. Toch ga je echter beter keepen op kunstgras als je het juiste materiaal (lees: keepershandschoenen) gebruikt. En ook als je budget beperkt is, zijn er genoeg mogelijkheden. Lees daarom ons advies hieronder over de beste keepershandschoenen voor kunstgras:

De beste keepershandschoenen voor kunstgras zijn keepershandschoenen die van verstevigd materiaal en slijtvast zijn. Daarnaast bieden ze, ondanks het stuggere materiaal, voldoende grip via een verstevigde foam laag. Deze speciale keepershandschoenen zijn alleen geschikt voor het keepen op kunstgras en niet op natuurgras.

Duurzaamheid

Je kan er natuurlijk voor kiezen om je “gras keepershandschoenen” ook voor kunstgras te gebruiken. Dat is inderdaad het goedkoopst. Je mist dan echter een groot voordeel, die handschoenen voor kunstgras hebben ten opzichte van allround keepershandschoenen. Kunstgras keepershandschoenen zijn van een veel steviger buitenmateriaal gemaakt dan gewone keepershandschoenen. Op kunstgras hebben keepershandschoenen veel te lijden. Speciaal voor kunstgras gemaakte keepershandschoenen zijn slijtvaster en gaan daardoor veel langer mee. De buitenlaag is dikker en van steviger foam gemaakt.

Grip

Het klopt dat je inderdaad wat inlevert op je grip met kunstgras keepershandschoenen. Ze voelen steviger en stugger aan. Bij het ontwikkelen van deze handschoenen is echter rekening gehouden hiermee. Bij de goede kunstgras keepershandschoenen is een mooie balans gevonden tussen steviger materiaal en grip. Ze zijn slijtvaster, maar bieden ook ruim voldoende grip. Daarbij is het ook nog zo, dat hoe vaker je met deze stevigere handschoenen keept, des te meer je eraan gewend raakt dat de je de ballen iets strakker moet vastpakken.

Budget

In een ideale situatie beschik je over 2 setjes van kunstgras keepershandschoenen. Het eerste goede setje gebruik je alleen voor de wedstrijden. Het tweede paar, gebruik je voor de trainingen. Deze zullen dus sneller slijten. Zijn ze versleten, dan schuif je het wedstrijd paar door naar de trainingen en koop je een nieuw setje voor de wedstrijden. Mocht dit je budget te boven gaan, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om 1 setje te gebruiken voor zowel de wedstrijden als de trainingen. Het gebruik van een set allround keepershandschoenen voor zowel natuurgras als kunstgras raden wij af. Waarom? Omdat deze niet verstevigd zijn voor kunstgras en dus supersnel zullen slijten. Op den duur ben je dan uiteindelijk duurder uit.

Als beste getest

Uit tests en navraag die wij bij diverse winkels gedaan hebben, blijken er een 2-tal keepershandschoenen voor kunstgras boven de rest uit te steken. Deze presteren bovengemiddeld goed op duurzaamheid, slijtvastheid, souplesse en hebben de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Elite Black Solo

De Black Solo van Elite scoort al jaren goed in diverse tests. Let erop dat je ze niet verwart met de standaard Elite Black Solo, deze is 2 tientjes goedkoper maar niet speciaal geschikt voor kunstgras! Enkele kenmerken:

  • Extra brede vingers voor meer grip;
  • Dubbele bandage zodat je handschoenen extra strak kunt aantrekken;
  • Extra dikke, soepele latex met extra demping;
  • Verwijderbare vingerbescherming.

Reusch Attrakt Freegel Infinity Resistor

De Attrakt Freegel Infinity Resistor van het Duitse Reusch is de belangrijkste uitdager van de Black Solo van Elite. Enkele kenmerken:

  • Palmversterking zorgt voor een hogere slijtvastheid;
  • Extra vulling bij polsen en elastische neopreen band zorgt voor meer stevigheid en comfort;
  • Ademend materiaal;
  • Allernieuwste topmodel van Reusch.

Plaats een reactie