Waar kun je live de Africa Cup 2022 kijken

In tegenstelling tot voorgaande edities, is de Afrika Cup 2022 voor het eerst live goed te volgen in Nederland. ESPN heeft aangegeven alle wedstrijden live uit te zenden. Te beginnen met de openingswedstrijd Kameroen – Burkina Faso op zondag 9 januari 2022 (uitslag 2-1).

De live wedstrijden worden zowel op ESPN 1 als op ESPN 2 uitgezonden! De samenvattingen zijn ook op beide kanalen te zien. Dit betekent dat je zowel ESPN 1 áls ESPN 2 nodig hebt om live naar de Africa Cup te kijken. Voor ESPN 2 is een betaald abonnement bij ESPN vereist.

Dat is jammer voor alle abonnees van KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en (vanaf 12 januari) Ziggo, die ESPN 1 standaard in hun pakket hebben zitten. Gelukkig zijn er mogelijkheden om toch live alle wedstrijden van de Africa Cup 2022 te kijken.

Dat kun je doen door gebruik te maken van een streamingdienst die de Africa Cup online uitzendt én een VPN verbinding. Een goede combinatie hiervoor is VPN Provider NordVPN met DAZN (‘DaZone’), een Duitse streaming service.

DAZN

 

Africa Cup kijken met NordVPN en DAZN

DAZN  is een streamingdienst, die wereldwijd sport via het internet uitzendt. DAZN zendt onder meer de Bundesliga uit. Een abonnement op DAZN kost €15- per maand en heeft een proefperiode van 30 dagen. Alle wedstrijden van de Africa Cup 2022 worden door DAZN live uitgezonden.

Om DAZN vanuit Nederland te kunnen kijken, heb je een VPN verbinding via een VPN provider zoals NordVPN nodig. De servers van NordVPN zijn geschikt om DAZN te live streamen.

In stappen:

  1. Je maakt verbinding met een VPN server in Duitsland. Dit doe je via de VPN Client of VPN App van je VPN provider;
  2. Via je browser ga je naar de Duitse website van DAZN;
  3. Inloggen op je account bij de livestream provider DAZN;
  4. Je kunt nu live voetbalwedstrijden van de Bundesliga via DAZN kijken.

Benodigd:

  1. VPN abonnement bij een VPN provider met een server in Duitsland. Zowel NordVPN als VPN Nederland hebben servers in Duitsland. Beide providers bieden scherpe abonnementen aan die je ongeveer € 3,- per maand kosten;
  2. VPN client of VPN app. Een VPN client of VPN app is een stukje software dat je installeert op jouw apparaat (bv PC of smart TV), deze kun je downloaden bij je VPN provider;
  3. Abonnement bij DAZN. Let op dat je pas een abonnement afsluit nadat je via je VPN provider naar de Duitse versie van de website van DAZN bent gesurfd. Voor het afsluiten van een abonnement bij DAZN is het noodzakelijk dat je een betaalkaart hebt die is uitgegeven in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Heb je die niet, dan kun je bij ViaBuy een virtuele mastercard aanvragen en deze gebruiken voor het afsluiten van een abonnement bij DAZN;
  4. Optioneel: DAZN app.

Kosten: vanaf ongeveer € 18,- per maand (inclusief VPN abonnement).

 

 

 

Plaats een reactie