Waar kun je live Benfica-Ajax kijken?

Op woensdag 23 februari 2022 speelt Ajax de eerste 1/8-finale wedstrijd in Lissabon tegen Benfica. Deze wedstrijd wil je natuurlijk niet missen? Welke manieren zijn er om deze wedstrijd live te kijken op tv of via internet? Of je dat nu doet in Nederland of het buitenland. Er zijn verschillende mogelijkheden. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Wedstrijd: Benfica – Ajax, aanvang 20.55 uur, heenwedstrijd 1/8 finale Champions League 2021-2022, via:

 1. RTL 7;
 2. Ziggo Select;
 3. NLZiet;
 4. Paramount Plus (VPN);
 5. DAZN (VPN).

1. RTL 7

Heb jij RTL 7 in het zenderpakket van jouw provider zitten en wil je vanuit Nederland naar Benfica-Ajax kijken? Dan zit je goed! RTL 7 heeft de uitzendrechten van de Champions League en zendt deze wedstrijd live uit. Rechtstreeks te volgen via kanaal 7 bij Ziggo en KPN.

2. Ziggo Select

Heb je Ziggo Sport Totaal in jouw pakket, dan kun je deze wedstrijd ook volgen via kanaal 401 bij Ziggo. Benfica-Ajax wordt ook via dit kanaal rechtstreeks uitgezonden.

3. NLZiet (RTL 7)

Heb je geen tv-pakket via Ziggo of KPN dan is er geen nood aan de man. Via NLZiet kun je ook live naar Benfica-Ajax op RTL 7 kijken. Je hoeft alleen maar een gratis proefabonnement af te sluiten en je kunt gratis 1 maand lang naar allerlei Nederlandse zenders op NLZiet kijken.

Nadat je een proefabonnement bij NLZiet hebt afgesloten, kun je de NLZiet app downloaden naar het apparaat waarop je de wedstrijd wilt kijken. Daarna is het een kwestie van inloggen, op “tv-kijken” klikken en RTL 7 selecteren. Je kunt NLZiet ook streamen via een Apple TV, Chromecast of Android TV.

Let wel op dat je proefabonnement automatisch wordt verlengd. Dus als je niet 8 Euro per maand wilt gaan betalen, zeg dan tijdig op!

 

 

4. Paramount Plus (VPN)

Paramount Plus is een Amerikaanse streamingdienst die in het bezit is van Champions League rechten in de Verenigde Staten heeft aangekocht. Dat betekent dat zij alle Champions League wedstrijden live uitzenden.

Helaas is Paramount Plus in Nederland nog niet beschikbaar. Maar via een beveiligde VPN verbinding kun je een abonnement op Paramount Plus nemen. Je maakt dan verbinding met een VPN-server in de Verenigde Staten. Op het internet vind je veel artikelen van mensen die op deze manier Paramount Plus succesvol in Nederland streamen. Bovendien kent Paramount Plus een gratis proefperiode van 7 tot 30 dagen!

Een VPN provider waarmee goede ervaringen hebben is NordVPN. Deze provider beschikt bovendien over een uitgebreid serverpark in de Verenigde Staten en heeft een gratis poefperiode van 30 dagen). Op deze manier kun je dus in Nederland de Champions League op Paramount Plus kijken, waarbij je bovendien eerst nog gratis kunt proefdraaien.

Een abonnement op Paramount Plus kost circa € 4,- met advertenties per maand. Wil je een versie zonder advertenties dan betaal je ongeveer € 8,- per maand. Voor een maandabonnement bij NordVPN moet je ongeveer € 3,- rekenen.  Bovendien hebben zowel Paramount Plus als NordVPN een gratis proefperiode van 30 dagen (let op, bij Paramount Plus kun je de standaard proefperiode van 7 dagen verlengen naar 30 dagen met de juiste kortingscode).

In stappen:

 1. Je maakt verbinding met een VPN server in de Verenigde Staten. Dit doe je via de VPN Client of VPN App van je VPN provider (bv. NordVPN);
 2. Via je browser ga je naar de website van Paramount Plus;
 3. Inloggen op je account bij Paramount Plus;
 4. Je kunt nu live Champions League via de website van Paramount Plus kijken.

5. DAZN (VPN)

DAZN (‘DaZone’) is een wereldwijde streamingdienst, die sport via het internet uitzendt. DAZN zendt onder meer de Bundesliga en Champions League uit. Een abonnement op DAZN kost €15- per maand en heeft een gratis proefperiode van 30 dagen.

Omdat DAZN nog geen servers in Nederland heeft, maar bijvoorbeeld wel in Duitsland, heb je een VPN provider nodig. Deze zorgt ervoor dat je de Champions League content van DAZN, die alleen voor Duitsland beschikbaar is, ook in het buitenland kunt bekijken. De servers van NordVPN (ook gratis proefperiode 30 dagen) in Duitsland zijn geschikt om DAZN content te streamen.

In stappen:

 1. Je maakt verbinding met een VPN server in Duitsland. Dit doe je via de VPN Client of VPN App van je VPN provider;
 2. Via je browser ga je naar de Duitse website van DAZN;
 3. Inloggen op je account bij de livestream provider DAZN;
 4. Je kunt nu live Champions League wedstrijden via DAZN kijken.

 

 

Plaats een reactie