Waar kun je de Afrika Cup op tv volgen?

Gepubliceerd door Erwin op

Op vrijdag 21 juni 2019 vindt de aftrap van de Afrika Cup plaats. Deze 32e editie van de Afrika Cup zal plaatsvinden in Egypte. Om 23.00 uur Nederlandse tijd wordt de openingswedstrijd gespeeld tussen Egypte en Zimbabwe.

In totaal doen er, verdeeld over 6 poules, 24 landen mee aan dit toernooi. Ook de veelbesproken VAR zal tijdens dit toernooi actief zijn.

 

Tijdstip wedstrijden

Niet alle wedstrijden zullen op het late tijdstip van de openingswedstrijd worden gespeeld. In de groepsfase zullen de wedstrijden om 17.30 uur, 19.00 uur, 20.00 uur, 22.00 uur of 23.00 uur (Nederlandse tijd) worden gespeeld. Dus er zitten genoeg wedstrijden tussen die geen ‘nachtwerk’ vereisen.

Deze tijdstippen bieden voor de Nederlandse voetballiefhebber mogelijkheden om wedstrijden live te kunnen kijken. Niet zo heel gek, omdat het voetbalseizoen inmiddels is afgelopen. Natuurlijk kun je de Oranje Leeuwinnen volgen, maar tijdens de Afrika Cup zijn er diverse Europese topspelers te bewonderen.

 

Afrika Cup op TV

Op welke televisiezenders kun je spelers als Mohammed Salah en Hakim Ziyech dan volgen? Daarvoor heb je de volgende mogelijkheden:

 

1. Fox Sports

Fox Sports zendt via Fox Sports 4, 5 & 6 de wedstrijden van de Afrika Cup live uit. Hiervoor heb je wel een abonnement nodig op Fox Sports International (kosten € 12,99 per maand). Klik hier voor de live tv-gids van Fox Sports.

 

Wedstrijden Marokko via Fox Sports 1

Daarnaast zendt Fox alle wedstrijden van Marokko live uit op Fox Sports 1. Voor dit hoofdkanaal van Fox heb je het reguliere Fox Sports Eredivisie abonnement nodig.

 

Tip:

Heb je Ziggo? Dan kun je er ook voor kiezen om een dagpas voor Fox Sports te kopen. Je leest er meer over in deze post.

 

2. Eurosport

Traditiegetrouw wordt de Afrika Cup door Eurosport op tv uitgezonden. Zoals het er nu naar uit ziet zal alleen in de UK en Ierland de Afrika Cup via Eurosport op tv te volgen zijn.

8 reacties

S · 21 juni 2019 op 13:36

Belachelijk zegt dat geen van de zender iets van Afrika world cup laat zien

Willem bever · 21 juni 2019 op 16:50

Schandalig africa cup achter de decoder

Gerrit Kevers · 21 juni 2019 op 20:35

Schandalig dat het niet wordt uitgezonden op een normale zender.Er zijn spelers die in de eredivisie spelen of gespeeld hebben , plus Nederlandse trainers.Dar gezeik altijd met die tv rechten Bahh

cluppie · 21 juni 2019 op 20:41

Nouuuuu moe net zo leuk de Afrika cup Flauw dat we niet mee mogen kijken echt flauw grrrrr

Mourad · 21 juni 2019 op 22:34

Ongelooflijk dat de Afrikaanse cup niet te volgen is op de Nederlandse tv!!! Belachelijk! Vrouwenvoetbal is op elke sportzender te zien formule race darten zwemmen allemaal top …. Maar de Afrikaanse cup?? Vroeger werd het uitgezonden ! Nu ga ik dat hele tv gebeuren boycotten !!! Misselijkmakend !!! En geen enkele voetballiefhebber of voetbal inside die je daarover hoort????? πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»βœ‹πŸ»βœ‹πŸ»βœ‹πŸ»βœ‹πŸ»βœ‹πŸ»βœ‹πŸ»βœ‹πŸ»

Kader · 24 juni 2019 op 21:11

Belachelijk, onprofessioneel, niet sportief, schaamte…
Als er een hond een scheet laat in Afrika dan staat het op alle zenders… maar omdat het gaat om voetbal/sport/genieten ect word het niet gezonden!!!
Geen worden hierover, ik ga mijn tv abonnement opzeggen dat is het minste wat ik kan doen.

binny · 24 juni 2019 op 22:18

Heel erg jammer, dat africa cup en copa america niet op eurosport of andere zenders uitgezonden wordt. FOx sport moetje 6 euro betalen per wedstrijd.of abonnement hebben
MAAR kan GRATIS op internet volgen op hesgoal.com, af en toe blijft stil / loopt vast, dan kan jullie effe opnieuw starten 20 seconden werk. heel veel succes met kijken

Arabia · 13 juli 2019 op 13:10

De oplossing…is eligaal zenders .bij iiptv installeren en bij bol .com een kleine kastje kopen.dan betaal jij 40 euro per jaar of 25euro dan heb jij alle zenders van bijen sport en Nederland fox sport en zo..meer

Gesloten voor reacties.