Waar kan je live de Bundesliga kijken?

Op 1 maart 2022 start Viaplay met uitzenden in Nederland. Ze gaan onder meer de Bundesliga en Formule 1 uitzenden. Een abonnement bij Viaplay gaat ongeveer € 14,- per maand kosten. Als je nu Viaplay afsluit via KPN of Ziggo, betaal je tot 1 augustus 2022 overigens een tientje.

Betekent dit nu dat je als Nederlandse liefhebber verplicht bent om een abonnement op Viaplay te nemen? Nou niet helemaal….

Je kunt natuurlijk gewoon een abonnement op Viaplay afsluiten. Maar in dit artikel laten wij jou andere mogelijkheden zien om live Bundesliga wedstrijden te kijken. Deze opties zijn qua prijs en inhoud zeker concurrerend met Viaplay. We nemen ze hieronder met je door.

Naast Viaplay zijn er de volgende mogelijkheden:

  1. YouTube: Er is besloten om tot de start van Viaplay, live wedstrijden uit te zenden via het Bundesliga YouTube-kanaal;
  2. VPN en DAZN: DAZN (‘DaZone’) is een wereldwijde streamingdienst, die sport via het internet uitzendt. DAZN zendt ieder weekend op vrijdag, zaterdag en/of zondag één of meerdere Bundesliga wedstrijden live uitzendt en sowieso alle samenvattingen uitzendt. Een abonnement op DAZN kost €15- per maand. Om DAZN vanuit Nederland te kunnen kijken, heb je een VPN verbinding via een VPN provider zoals NordVPN nodig. De servers van NordVPN zijn geschikt om DAZN te live streamen. DAZN Bundesliga
  3. VPN en Hulu/ESPN+/Disney+ *aanbevolen oplossing: In dit geval maak je gebruik van een VPN verbinding van NordVPN en kijk je live naar Bundesliga op ESPN+, dat wordt uitgezonden door de Amerikaanse livestream provider Hulu. Dit is de meest complete oplossing, waarbij je voor de basisversie met ESPN+/Disney+-bundel circa €15,- per maand betaalt. Hiervoor heb je maar 2 dingen nodig:
   1. Een (proef)abonnement bij NordVPN;
   2. Een (proef)abonnement bij Hulu.

   Hulu TV

   Je weet dan zeker dat je, tegen een aantrekkelijke prijs, alle Bundesliga wedstrijden uit het gehele seizoen 2021-2022 kunt kijken. Wil je Bundesliga wedstrijden live kunnen kijken via Hulu, dan kun je het beste voor de premium bundel gaan: Hulu Live TV. Deze kost ongeveer 60 Euro per maand. Dat is een stevig bedrag, maar realiseer je wel dat je ook onder meer de Premier League, Eredivisie, League 1, FA Cup en Disney+ erbij krijgt. Bovendien hebben zowel NordVPN (30 dagen) als Hulu (7 dagen) een gratis proefperiode.

* qua prijs-kwaliteit verhouding

VPN bundesliga

 

1. YouTube

Nordic Entertainment, de eigenaar van Viaplay, heeft aangegeven de Bundesliga gratis te gaan live streamen via het Bundesliga YouTube-kanaal, totdat Viaplay begint. Verdere details zijn nog niet bekend. Dus ook niet wanneer ze hiermee zullen stoppen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen voorlopig via You Tube te blijven kijken en afwachten wat er uiteindelijk gebeurt zodra Viaplay begint.

De ervaringen met het YouTube kanaal van de Bundesliga zijn tot nu erg goed. Misschien kiezen ze er wel voor om tot eind van dit seizoen te blijven uitzenden.

Kosten: Tot nu toe gratis….

 

2. VPN en DAZN

Een relatief betaalbare oplossing om live Bundesliga te kunnen volgen is de combinatie van een VPN provider en streamingdienst DAZN. DAZN zendt ieder weekend op vrijdag, zaterdag en/of zondag één of meerdere Bundesliga wedstrijden live uitzendt en sowieso alle samenvattingen uitzendt. Een abonnement op DAZN kost €15- per maand en kent een gratis proefperiode van 30 dagen.

Naast een abonnement op DAZN heb je een abonnement op een VPN provider nodig. Deze zorgt ervoor dat je de Bundesliga content van DAZN, die alleen voor Duitsland beschikbaar is, ook in het buitenland kunt bekijken. De servers van NordVPN in Duitsland zijn geschikt om DAZN content te streamen.

DAZN NordVPN

In stappen:

 1. Je maakt verbinding met een VPN server in Duitsland. Dit doe je via de VPN Client of VPN App van je VPN provider;
 2. Via je browser ga je naar de Duitse website van DAZN;
 3. Inloggen op je account bij de livestream provider DAZN;
 4. Je kunt nu live voetbalwedstrijden van de Bundesliga via DAZN kijken.

Benodigd:

 1. VPN abonnement bij een VPN provider met een server in Duitsland. Zowel NordVPN als VPN Nederland hebben servers in Duitsland. Beide providers bieden scherpe abonnementen aan die je ongeveer € 3,- per maand kosten;
 2. VPN client of VPN app. Een VPN client of VPN app is een stukje software dat je installeert op jouw apparaat (bv PC of smart TV), deze kun je downloaden bij je VPN provider;
 3. Abonnement bij DAZN. Let op dat je pas een abonnement afsluit nadat je via je VPN provider naar de Duitse versie van de website van DAZN bent gesurfd. Voor het afsluiten van een abonnement bij DAZN is het noodzakelijk dat je een betaalkaart hebt die is uitgegeven in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Heb je die niet, dan kun je bij ViaBuy een virtuele mastercard aanvragen en deze gebruiken voor het afsluiten van een abonnement bij DAZN;
 4. Optioneel: DAZ app.

Kosten: vanaf ongeveer € 18,- per maand (inclusief VPN abonnement).

 

3. VPN en Hulu/ESPN+/Disney+

Een goede mogelijkheid om Bundesliga wedstrijden via een livestream te volgen, is via een cord-cutting service, die ESPN content aanbiedt. Let op, het gaat hier om de Amerikaanse ESPN, niet te verwarren met ESPN dat in Nederland uitzendt.

ESPN heeft vorig jaar voor 5 seizoenen de uitzendrechten voor de Bundesliga in de Verenigde Staten aangekocht. Bundesliga wedstrijden worden via ESPN+ live uitgezonden in zowel het Engels als Spaans.

Het nieuwe TV kijken….

Om deze content te kunnen zien heb je een kabel provider nodig. Vanuit Nederland beschik je echter niet over een kabel provider in de VS, maar kun je gebruik maken van een cord-cutting service, die ESPN livesteams uitzendt. Deze cord-cutter zorgt ervoor dat content via het internet beschikbaar komt, zonder dat je daarvoor een kabel provider nodig hebt.

Je hebt de keuze uit diverse cord-cutting services. Hiervoor heb je geen langdurige contracten nodig en kun je vaak gebruik maken van een proefperiode:

 • Hulu TV (7 dagen gratis op proef, $13,99 per maand voor bundel inclusief ESPN+ en Disney Plus);
 • Sling TV (30 dagen gratis op proef, $30,- per maand voor Orange package inclusief ESPN, ESPN2 & ESPN3 en o.a. Disney);
 • YouTube TV (2 weken gratis op proef, $65,- per maand voor ESPN, ESPN2 en o.a. Disney).

 

Alle 3 genoemde opties hebben een gratis proefperiode/ Het basis maandabonnement van Hulu TV bevat ESPN+, dat zijn dus alle Bundesliga wedstrijden. Daarnaast zit Disney Plus in het basispakket. Het pakket kost per maand $13,99. Voor een versie zonder advertenties betaal je $19,99.

Hulu Live TV

Wil je alle wedstrijden live kunnen kijken, kies dan voor Hulu Live TV.

Deze kost $72,99 per maand (ongeveer € 60,- per maand). In dat maandbedrag zitten dus ook de live wedstrijden van onder meer de Premier League, Eredivisie, League One, Champions League, Major League Soccer, FA Cup en de Bundesliga. En je krijgt Disney+ erbij.

Dit kan je bij benadering de volgende potentiële kostenbesparing opleveren:

 • ESPN Eredivisie, gemiddeld € 15,- per maand (KPN/Ziggo);
 • Ziggo Sport Compleet/Premier League, € 15,- per maand;
 • Disney+, circa € 10,- per maand;
 • DAZN Bundesliga, circa € 15,- per maand.

Opgeteld is dat € 55,-. Hulu Live TV kost € 60,- per maand, waarbij je dus alle Bundesliga wedstrijden live kunt kijken. En vergeet niet dat Hulu meer dan 65 kanalen en een enorme on-demand content te bieden heeft (waaronder Eredivisie, Premier League, Champions League ,ABC, CBS, NBC, ESPN, Fox Sports, FX, USA, Viceland, CNN en Fox News).

In stappen:

 1. Je maakt verbinding met een VPN server in de Verenigde Staten. Dit doe je via de VPN Client of VPN App van je VPN provider;
 2. Via je browser naar de website van de livestream provider/cord cutting service (Hulu TV, Sling TV, YouTube TV) of je maakt gebruik van de app van deze cord-cutting service, die je kunt downloaden via de Google Play Store/iOS Store;
 3. Inloggen bij de livestream provider (Hulu TV, Sling TV, YouTube TV);
 4. Je kunt nu live voetbalwedstrijden van de Bundesliga via de cord-cutting service met ESPN kijken.

Benodigd:

 1. VPN abonnement bij een VPN provider met een server in de Verenigde Staten. Zowel NordVPN als VPN Nederland hebben servers in de Verenigde Staten. Beide providers bieden scherpe abonnementen aan die je ongeveer € 3,- per maand kosten;
 2. VPN client of VPN app. Een VPN client of VPN app is een stukje software dat je installeert op jouw apparaat (bv PC of smart TV), deze kun je downloaden bij je VPN provider;
 3. Abonnement bij cord cutting service naar keuze (Hulu TV, Sling TV, YouTube TV);
 4. Optioneel: app van de cord cutting service.

 

 

Kosten: vanaf ongeveer € 15,- per maand (inclusief VPN abonnement).

 

1. Hoe werkt VPN?

Het werken met VPN (Virtual Private Network) is heel eenvoudig en 100% legaal. Via een VPN Provider maak je een beveiligde en versleutelde verbinding met een server van deze provider in een bepaald land. Stel je wilt een voetbalwedstrijd kijken die via een livestream in de UK wordt uitgezonden, dan maak je verbinding met een server in de UK. Op deze manier lijkt het erop dat je verbinding maakt vanuit het UK in plaats van uit Nederland. Maar je kunt ook verbinding maken met VPN servers in andere landen. Iedere keer dat je verbinding maakt betekent het dat je de beschikking krijgt over alle livestreams van voetbalwedstrijden die in dat land beschikbaar zijn.

 

2. Is VPN gratis?

Er zijn VPN providers die hun diensten ‘gratis’ aanbieden. Maar echt gratis zijn ze helemaal niet. Vaak worden jouw gegevens doorverkocht aan derden en zijn de verbindingen niet veilig. Beter is het om te kiezen voor een betaalde VPN provider. Je kunt bij diverse VPN providers kiezen voor een gratis proefperiode.

 

3. Welke VPN provider raden jullie aan?

Wij hebben goede ervaringen met NordVPN. Deze provider heeft wereldwijd meer dan 5000 servers in 60 landen. Je kunt kiezen voor een maandabonnement van rond de € 9,- per maand. Als je kiest voor een jaarabonnement of 2-jarig abonnement, krijg je een fikse korting waardoor je maandbedrag op € 3,- tot €4 ,- uitkomt. Voor welke abonnementsvorm je ook kiest, je hebt sowieso een proefperiode van 30 dagen, waarin je zonder kosten kunt opzeggen.

 

4. Wat zijn de voordelen van VPN?

Doordat je over een beveiligde en versleutelde verbinding beschikt, kun je altijd veilig surfen. Je hebt bovendien volledige privacy. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld via openbare wifi verbinding maakt. Daarnaast heb je dus toegang tot content die geblokkeerd wordt op basis van je locatie. Zo heb je toegang tot alle content van Netflix (inclusief de Amerikaanse versie) en Popcorn Time. Ook heb je de beschikking over een stabiele en betrouwbare verbinding, erg handig als je veel online games speelt.

 

5. Wat is een cord-cutting service?

Een cord-cutting service maakt content via internet beschikbaar, zonder dat daarvoor een abonnement bij een kabel of tv-provider nodig is. Bij een cord-cutting service heb je meestal te maken met een gratis proefperiode van 30 dagen. Ook is er keuze uit diverse abonnementsvormen.