Waar is de Copa America op tv te zien?

Bijna tegelijkertijd met het EK 2021 start aan de andere kant van de wereld de Copa America. Wat voor ons Europeanen het EK is, is de Copa America dat voor de Zuid-Amerikanen: de hoogst haalbare prijs van het continent! In dit artikel lees je hoe je het oudste voetbaltoernooi ter wereld, de Copa America op tv kunt volgen.

Gastland Brazilië

Inmiddels is de Copa America editie 2021 toe aan de 3e organisator. Nadat in eerder stadium Colombia afviel, is onlangs Argentinië als gastland afgevallen. Brazilië gaat nu het toernooi organiseren. Er zijn 4 steden waarin de wedstrijden worden gespeeld: Rio de Janeiro, Brasilia, Cuiabá en Goiânia. Vanwege de corona pandemie blijven de stadions leeg.

Net als het EK van het 2020 is ook de Copa America met 1 jaar uitgesteld naar 2021. Brazilië organiseerde de laatste editie al in 2019 en mag het nu dus opnieuw proberen. Het gastland is bovendien ook nog de titelverdediger.

 

Editie 2021 op televisie

Misschien dat het toernooi zich in de schaduw van het Europees Kampioenschap afspeelt, maar de Copa America is een niet onderschatten toernooi. Het is het oudste voetbaltoernooi ter wereld en er doen 10 landen aan deze editie 2021 mee. In Groep A vinden we Brazilië, Colombia, Ecuador, Peru en Venezuela. Groep B bestaat uit: Argentinië, Bolivia, Chili Paraguay en Uruguay.

Helaas zal het voor Europa niet meevallen om dit toernooi live op TV te volgen. Allereerst hebben we te maken met het tijdsverschil (het is 5 uur later in Brazilië). Daarnaast zijn er niet veel makkelijk bereikbare televisiezenders die aandacht aan dit toernooi besteden. Dat komt natuurlijk ook doordat gelijktijdig het EK wordt gehouden. Daarom staan in het overzicht ook de live stream mogelijkheden genoemd.

Copa America 2021 poules
Poules Copa America 2021

 

Overzicht Copa America 2021 op TV

 

Ziggo Sport ** Optie nummer 1 – LIVE via TV **

Ziggo Sport zend de Copa America live uit. De wedstrijden zijn ’s avonds laat en in de nacht (rond 23.00 uur en 02.00 uur). Een aantal wedstrijden zijn voor Ziggo abonnees gratis te volgen via kanaal 14. Maar veel wedstrijden worden uitgezonden via Ziggo Sport Totaal (circa € 15,- per maand).

 

BBC iPlayer ** Optie nummer 2 – LIVE via VPN **

Allereerst voor BBC iPlayer heb je een VPN abonnement nodig. Bijvoorbeeld NordVPN of VPN Nederland. Via deze VPN verbinding kun je naar de BBC iPlayer website gaan en daar de Copa America volgen. Alle wedstrijden worden daar live uitgezonden. Op VPN Gids vind je een korte en simpele uitleg hoe je dit voor elkaar krijgt.

 

ESPN

Op dit moment is nog niet duidelijk of via ESPN International (€ 9,95 per maand) in Nederland de Copa America te zien is. Mocht dat zo zijn, dan zullen wij dit in dit artikel vermelden.

 

beIN Sports

Helaas is beIN Sports nog niet beschikbaar in Nederland. Maar deze betaalzender is beschikbaar in diverse Europese landen en zendt wedstrijden uit de Copa America uit.

 

Eurosport

Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat de Copa America beschikbaar komt via Eurosport Player.

 

NOS

Via samenvattingen bij Studio Sport zal de NOS aandacht besteden aan de Copa America. Er zullen geen live wedstrijden vertoond worden.