Seizoensopening 2019-2020: Welke wedstrijden zijn live op TV?

Gepubliceerd door Erwin op

Net nu Nederland massaal op vakantie gaat, wordt het voetbalseizoen komende week alweer geopend. Zo trappen PSV, FC Utrecht en AZ alweer af in hun Europese campagne. Verder staat ook de wedstrijd om de Johan Cruyff schaal op het programma. Gelukkig zijn de meeste wedstrijden live op TV te volgen (zonder dat ze achter een decoder zitten).

Welke wedstrijden kun je de komende week van 21 juli t/m 27 juli 2019 verwachten? En op welke TV-zender zijn ze te zien? Zie hieronder het overzicht. Zo hoef je deze vakantieperiode niets te missen!

 

Maandag 22 juli 2019

Ajax – Panathinaikos

Nadat Ajax al ’s middags tegen OFI Kreta oefent (aanvang 14:00 uur), staat ’s avonds de wedstrijd tegen Panathinaikos op het programma. De wedstrijd tegen de 20-voudig Griekse kampioen begint om 19.00 uur.

De wedstrijd is LIVE te zien op Ziggo Sport 14. De uitzending begint om 18.50 uur.

 

Dinsdag 23 juli 2019

PSV – FC Basel

In de voorronde van de Champions League mag PSV de volgende dag aan de bak voor het serieuze werk. De belangrijke heenwedstrijd tegen FC Basel staat dan op het programma.

De Zwitsers kenden een goede seizoensopening en versloegen FC Sion met 1-4. Het zal interessant worden om te zien hoe PSV het vertrek van ‘kapstok’ spits Luuk de Jong gaat opvangen.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is op TV te volgen via Veronica.

 

Donderdag 25 juli 2019

Donderdag 25 juli beginnen zowel FC Utrecht als AZ Alkmaar met hun avontuur in de Europa League. Beide ploegen beginnen met een thuiswedstrijd. FC Utrecht start om 18.30 uur tegen Zjrinski Mostar uit Bosnië en AZ speelt tegen BK Häcken.

De wedstrijd van FC Utrecht wordt helaas niet LIVE op TV uitgezonden.

AZ Alkmaar – BK Häcken

Om 20.30 uur die avond trapt AZ af tegen het BK Häcken. Deze ploeg staat momenteel 4e in de Zweedse Allsvenskan League, die halverwege is. Een niet te onderschatten tegenstander voor de Alkmaarders derhalve.

AZ – Häcken wordt op Veronica LIVE uitgezonden (aanvang 20.30 uur).

 

Zaterdag 27 juli 2019

Ajax – PSV (Johan Cruyff schaal)

Op zaterdag 27 juli a.s. staat de officiële opening van het Nederlandse voetbalseizoen op de planning. Ajax en PSV trappen om 18.00 uur af voor de Nederlandse Supercup. Deze wedstrijd is LIVE te volgen via zowel het open net van Fox als via Fox Sports 1 (betaald).