Waar kun je live de Premier League kijken

Op vrijdag 5 augustus 2022, om 19.00 uur Nederlandse tijd, trappen Crystal Palace en Arsenal af voor de start van het Premier League seizoen 2022/2023. Het weekend daarna (zaterdag 13 augustus) staat al de eerste topper gepland: de Londense derby tussen Chelsea en Tottenham Hotspur. De week daarop heb je al Manchester United tegen Liverpool. Kortom de openingsweken van de Premier League staan garant voor spektakel.

Uiteraard willen wij als Nederlandse voetballiefhebbers hier niets van missen. Nu is er de laatste tijd nogal wat te doen geweest over de tv-uitzendrechten van de Premier League in Nederland. Zo is onder meer Ziggo de uitzendrechten voor de Premier League kwijt geraakt aan Viaplay. Ziggo abonnees kunnen dus niet meer (gratis via kanaal 14) naar de Premier League kijken. Ze zullen net als abonnees van andere providers een abonnement bij Viaplay moeten afsluiten.

Betekent dit dat je, om dit seizoen live de Premier League te kijken, vast zit aan Viaplay? Ja en nee. Een optie is om via VPN een buitenlandse live streamingdienst zoals DAZN te ‘deblokkeren’ en op die manier wedstrijden uit de Premier League te kijken. Bijvoorbeeld op je smart tv of pc.

Samenvattend zijn er dus 2 mogelijkheden om live Premier League wedstrijden te kijken:

  1. Viaplay;
  2. VPN en buitenlandse live streamingdienst.

1. Viaplay

We noemden het zojuist al. Vanaf komend seizoen heeft nieuwkomer Viaplay de Nederlandse uitzendrechten van de Premier League overgenomen van Ziggo.

Vanaf 1 Augustus 2022 betaal je bij Viaplay € 13,99 per maand. Dit maandabonnement is dagelijks opzegbaar. Naast de Premier League krijg je er ook de Bundesliga en Formule 1 bij. Helaas heeft Viaplay te maken gehad met opstartproblemen. Er zijn veel klachten over met name de (Formule 1) live streams. Beelden haperen en het geluid valt regelmatig weg. Ook wordt de kwaliteit van het commentaar en de analyses als ondermaats ervaren.

Uiteraard zal het ermee te maken hebben dat Viaplay nog maar net is begonnen. Maar het is nog niet de veelbelovende start van dit platform, die iedereen had verwacht.

Kosten Viaplay: € 13,99 per maand

Ervaringen Trustpilot: 1 van 5 sterren

 

2. VPN en buitenlandse live streamingdienst

Bij deze optie is het allereerst zaak om een abonnement bij een goede VPN provider af te sluiten, zodat jouw ip adres (legaal) niet zichtbaar is. De live streams van een streaming service zijn namelijk gekoppeld aan landen en geblokkeerd voor landen daarbuiten. Via een VPN provider is het mogelijk dit te deblokkeren doordat je ip adres niet zichtbaar is.

Een goede combinatie van een VPN provider en streamingdienst die de Premier League uitzendt is NordVPN met DAZN (‘DAZoNe’). NordVPN is een grote VPN provider met een zeer uitgebreid serverpark, onder meer ook in Duitsland. Dit laatste is belangrijk omdat DAZN wel in Duitsland beschikbaar is. En als we gebruik willen maken van de Premier League uitzendingen van DAZN, we moeten inloggen op de Duitse versie van DAZN.

Proefperiode 30 dagen

De servers van NordVPN in Duitsland zijn geschikt om DAZN content te streamen. Zie onder meer dit artikel op NordVPN hierover. NordVPN heeft een gratis proefperiode van 30 dagen. Als je een jaarabonnement afsluit, dan betaal je € 5,33 per maand.

DAZN zendt net als Viaplay veel sport uit, waaronder dus de Premier League maar ook de Bundesliga. Ook DAZN kent een gratis proefperiode van 30 dagen. Een jaarabonnement op DAZN kost € 24,99 per maand. Let inderdaad op dat je eerst een (proef)abonnement bij NordVPN afsluit; VPN activeert en daarna surft naar de Duitse versie van DAZN. Vervolgens kun je daar een (proef)abonnement op DAZN afsluiten.

Voor het afsluiten van een abonnement bij DAZN is het noodzakelijk dat je een betaalkaart hebt die is uitgegeven in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Heb je die niet, dan kun je bij ViaBuy een virtuele mastercard aanvragen en deze gebruiken voor het afsluiten van een abonnement bij DAZN.

Als je bij zowel NordVPN als DAZN kiest voor een proefperiode van 30 dagen, heb je 30 dagen de tijd om deze combinatie gratis uit te proberen.

Kosten NordVPN & DAZN samen: € +/- 30,- per maand

Ervaringen NordVPN Trustpilot: 4 van 5 sterren

Ervaringen DAZN Trustpilot: 2 van 5 sterren

 

 

Programma Premier League openingsmaand

Vrijdag 5 Augustus

20:00 Crystal Palace v Arsenal

Zaterdag 6 Augustus

12:30 Fulham v Liverpool
AFC Bournemouth v Aston Villa
Leeds v Wolves
Newcastle v Nottingham Forest
Spurs v Southampton
17:30 Everton v Chelsea

Zondag 7 Augustus

14:00 Leicester v Brentford
14:00 Man Utd v Brighton
16:30 West Ham v Man City

Zaterdag 13 Augustus

Arsenal v Leicester
Aston Villa v Everton
Brentford v Man Utd
Brighton v Newcastle
Chelsea v Spurs
Liverpool v Crystal Palace
Man City v AFC Bournemouth
Nottingham Forest v West Ham
Southampton v Leeds
Wolves v Fulham

Zaterdag 20 Augustus

AFC Bournemouth v Arsenal
Crystal Palace v Aston Villa
Everton v Nottingham Forest
Fulham v Brentford
Leeds v Chelsea
Leicester v Southampton
Man Utd v Liverpool
Newcastle v Man City
Spurs v Wolves
West Ham v Brighton

Zaterdag 27 Augustus

Arsenal v Fulham
Aston Villa v West Ham
Brentford v Everton
Brighton v Leeds
Chelsea v Leicester
Liverpool v AFC Bournemouth
Man City v Crystal Palace
Nottingham Forest v Spurs
Southampton v Man Utd
Wolves v Newcastle

Dinsdag 30 Augustus

19:45 AFC Bournemouth v Wolves
19:45 Arsenal v Aston Villa
19:45 Fulham v Brighton
19:45 Leeds v Everton
19:45 Leicester v Man Utd
19:45 West Ham v Spurs
20:00 Crystal Palace v Brentford

Woensdag 31 Augustus

19:45 Southampton v Chelsea
20:00 Liverpool v Newcastle
20:00 Man City v Nottingham Forest

Plaats een reactie