Overzicht live voetbal op TV seizoen 2018-2019

Gepubliceerd door Erwin op

Voor het seizoen 2018-2019 is er nogal wat veranderd op het gebied van uitzendrechten van live voetbal. Om een beetje orde in de chaos te scheppen, hebben we onderstaand overzicht gemaakt. Hierin vind je kort samengevat op welke zender de Nederlandse- en andere Europese competities te volgen zijn.

 

Eredivisie

Net als vorig seizoen liggen de uitzendrechten voor de Eredivisie bij FOX Sports. Afhankelijk van je TV aanbieder en het gekozen abonnement, betaal je maandelijks een vast bedrag. Je kunt dan de op de kanalen FOX Sports 1 t/m 3 alle Eredivisie wedstrijden zien.

De samenvattingen van de wedstrijden zijn op zaterdag- en zondagavond te zien bij NOS Studio Sport op NPO 1.

Ziggo abonnees kunnen via een dagpas, 24 uur lang FOX Sports kijken. Lees ons artikel “Met Ziggo dagpas Fox Sports kijken, hoe werkt ‘t?” voor meer informatie.

 

Keukenkampioen Divisie

De wedstrijden uit de Keukenkampioen Divisie zijn dit seizoen te zien op het open kanaal (11 of 14) van FOX. Iedere vrijdagavond is er een schakelprogramma van alle live wedstrijden uit de voormalige Jupiler League. Dit programma begint om 19.30 uur.

 

KNVB Beker

Hetzelfde geldt voor de wedstrijden om de KNVB Beker. Deze zijn ook live te volgen via het open kanaal van FOX, via kanaal 11 of 14 (afhankelijk van de provider).

 

Premier League

Voor de Premier League is er niets veranderd ten opzichte van vorig seizoen. De Premier League wedstrijden worden live uitgezonden door Ziggo Sport, het sportkanaal van Ziggo.

Voor Ziggo klanten betekent dit, dat een deel van de wedstrijden te volgen is via Ziggo Sport kanaal 14, dat in het basispakket zit. Voor alle Premier League wedstrijden is een Ziggo Sport Totaal abonnement nodig.

Niet Ziggo klanten kunnen alleen naar de Premier League kijken, als ze Ziggo Sport Totaal Abonnement afnemen.

Verder is de Premier League te zien via de BBC (samenvattingen bij Match Of The Day) en Sky Sports (live).

 

La Liga

Voor de Spaanse La Liga competitie geldt hetzelfde als de Premier League. Ook de La Liga zit bij Ziggo Sport.

De belangrijkste wedstrijden worden uitgezonden via Ziggo Sport kanaal 14, gratis voor Ziggo abonnees. Niet Ziggo klanten kunnen alleen naar La Liga kijken, als ze Ziggo Sport Totaal Abonnement afnemen.

 

Bundesliga

Wedstrijden uit de Bundesliga zijn voor seizoen 2018-2019 te volgen via Fox Sports. Hiervoor moet dus een abonnement worden afgesloten.

 

Serie A

Vorig seizoen kon je nog via Eurosport en Fox Sports op TV wedstrijden uit de Serie A volgen. Dit seizoen gaat dat niet meer.

Voor dit seizoen is de Serie A te volgen via Ziggo Sport. Voor Ziggo abonnees vallen de geselecteerde  wedstrijden onder het standaard abonnement.

 

Champions League

De Champions League is, net als vorig seizoen, te volgen via van Veronica. Daarnaast wordt via Ziggo Sport Totaal een aantal Champions League wedstrijden uitgezonden.

 

Europa League

De Europa League is dit seizoen te volgen via een betaald abonnement bij Fox Sports. Daarnaast zend RTL 7 Europa League wedstrijden live uit.

 

FA Cup

De FA Cup is dit seizoen ook te zien via Ziggo en daarnaast via de BBC en Sky Sports.

Wat vind je van dit artikel? Geef je mening:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *