(Tip!) Met Ziggo dagpas Fox Sports kijken
Ben je klant van Ziggo, en heb je geen abonnement bij FOX Sports, maar wil je toch kunnen genieten van live voetbal op TV? Dan kun je voor € 7,95 een Ziggo dagpas voor FOX Sports kopen. Je kunt dan 24 uur lang naar FOX Sports kijken. Van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur de volgende ochtend. Zo kun je dus prima naar bijvoorbeeld De Klassieker kijken.

Dat klinkt best goed. Zeker als je zo af en toe een wedstrijd uit bijvoorbeeld de Eredivisie of de Bundesliga wilt kijken, maar niet vast wilt zitten aan een abonnement.De Europa League kun je dit seizoen trouwens ook volgen via FOX Sports.

Wil je graag weten of een Ziggo dagpas wat voor jou is en hoe het precies werkt? Dan raden wij je aan om deze post verder te lezen. Daarin staan onze ervaringen met de FOX Sports dagpas via Ziggo.

 

Dagpas Ziggo instellen via Mediabox XL

Op de pagina “FOX Sports dagpas bestellen” van Ziggo vind je per device een uitleg hoe het in zijn werkt gaat. Per device wil zeggen met welk apparaat je de wedstrijd(en) wilt gaan kijken. Als je een Mediabox XL hebt, zoals in ons geval, dan heb je de keuze uit 2 kanalen waar je naartoe kunt gaan.

Kanaal 452 voor een dagpas FOX Sports Eredivisie en kanaal 453 voor een dagpas FOX Sports International.

Let op, de bovenstaande kanaalkeuze is belangrijk! Als je naar de Eredivisie wilt kijken, moet je écht kanaal 452 hebben. Op de link http://www.ziggo.nl/dagpas kun je precies zien welke wedstrijden er live worden uitgezonden. Check deze link voordat je gaat bestellen.

 

Indien je een ‘gewone’ Ziggo Mediabox hebt (dus geen Horizon logo op de voorkant!), dan moet je eerst naar kanaal 451 gaan en van daaruit je gewenste dagpas kiezen. Zie ook deze instructie van Ziggo. Je hoeft dus niet via kanaal 452 of 453 een dagpas te kiezen.

  
Er zijn 2 soorten dagpassen, die je via een ‘bestelkanaal’ kunt bestellen:

  1. Kanaal 452 FOX Sports Eredivisie, voor de kanalen Eredivisie 1, 3 & 5;
  2. Kanaal 453 FOX Sports International, voor de kanalen International 2,4 & 6.

Nadat je een ‘bestelkanaal’ hebt gekozen, volg je verder de instructies die op de pagina “FOX Sports dagpas bestellen” staan. Let erop dat, nadat je je bestelling gedaan hebt, je op een ander kanaal de uitzending kunt bekijken.

Op een gegeven moment kregen wij de melding dat je via de – en + knoppen naar het juiste kanaal kon gaan. Deze knoppen staan echter niet op de afstandsbediening van je Mediabox XL. Deze zitten aan de voorkant van de Mediabox XL!!!!

 

Het kijken met een dagpas naar een kanaal van Fox Sports doe je op een ander kanaal dan de normale kanalen van Fox Sports. Met een dagpas kijk je Fox Sports op de kanalen 461 t/m 466.

 

Als je de stappen gBorussia Dortmund - Bayern München FOX Sportsoed volgt, kun je binnen 5 minuten live voetbal kijken.

Selecteer het juiste kanaal op je Mediabox XL. Voor Eredivisie is dat 461, 463 of 465. Voor Internationaal is het 462, 464, 466.

Op deze manier pakken wij regelmatig een topper uit Eredivisie of Bundesliga mee. Voor ons is dit een goede manier om kennis te maken met Fox Sports.