Live Conference League wedstrijden kijken

Waar kun je wedstrijden van de Conference League live kijken?

Met 3 teams is Nederland goed vertegenwoordigd in het nieuwe Europese toernooi van de UEFA: de Conference League. AZ, Feyenoord en Vitesse zitten in de groepsfase. Iedere ploeg speelt minimaal 6 wedstrijden in de groepsfase. Dat zijn dus alleen al 18 wedstrijden met Nederlandse teams in de groepsfase.

Waar kun je deze én andere wedstrijden, die op donderdag gespeeld worden, uit de Conference League eigenlijk kijken?

Er zijn verschillende manieren om de Conference League te kijken:

 1. Commerciële TV-zenders: Veronica;
 2. ESPN;
 3. VPN in combinatie met Paramount Plus *aanbevolen oplossing.

* als je niks wilt missen van jouw favoriete team in de Conference League, dan is dit de beste oplossing. Paramount Plus zendt heel veel Conference League wedstrijden uit. Veel meer dan ESPN of Veronica doen.

 

1. Commerciële TV-zenders: Veronica

Talpa heeft voor de komende 3 jaar de uitzendrechten voor de Conference League in Nederland weten te bemachtigen. De wedstrijden van de Nederlandse clubs zullen zij gaan uitzenden via Veronica. Het speelschema van de groepsfase in de Conference League is echter zo ingedeeld, dat diverse Nederlandse clubs tegelijk spelen.

 

2. ESPN

ESPN zendt diverse groepswedstrijden uit. Afhankelijk van op welk kanaal van ESPN de wedstrijd wordt uitgezonden, heb je daar dus een betaald abonnement bij ESPN voor nodig. Maar ook hier geldt dat het aanbod aan wedstrijden waarschijnlijk beperkt zal zijn.

 

3. VPN in combinatie met Paramount Plus

Paramount Plus is een Amerikaanse streamingdienst die de rechten voor de Conference League in de Verenigde Staten heeft aangekocht. Dat betekent dat Paramount Plus dit seizoen heel veel Conference League wedstrijden live uitzendt. Veel meer dan de commerciële omroepen en ESPN in Nederland doen. Dus als jij geen wedstrijd van jouw favoriete team in de Conference League wilt missen, dan is Paramount Plus een goede oplossing. Naast de Conference League zendt Paramount Plus trouwens heel veel films en series uit.

Helaas is Paramount Plus in Nederland nog niet beschikbaar. Maar via een beveiligde VPN verbinding kun je een abonnement op Paramount Plus nemen. Je maakt dan verbinding met een VPN-server in de Verenigde Staten. Op het internet vind je veel artikelen van mensen die op deze manier Paramount Plus succesvol in Nederland streamen.

Een VPN provider waarmee goede ervaringen hebben is NordVPN. Deze provider beschikt bovendien over een uitgebreid serverpark in de Verenigde Staten. Op deze manier kun je dus in Nederland de Conference League op Paramount Plus kijken.

Een abonnement op Paramount Plus kost circa € 4,- met advertenties per maand. Wil je een versie zonder advertenties dan betaal je ongeveer € 8,- per maand. Voor een maandabonnement bij NordVPN moet je ongeveer € 3,- rekenen. Dus voor € 7,- per maand kun je alles van de Conference League live zien. Bovendien hebben zowel Paramount Plus als NordVPN een gratis proefperiode van 30 dagen (let op, bij Paramount Plus kun je de standaard proefperiode van 7 dagen verlengen naar 30 dagen met de juiste kortingscode).

 

In stappen:

 1. Je maakt verbinding met een VPN server in de Verenigde Staten. Dit doe je via de VPN Client of VPN App van je VPN provider;
 2. Via je browser ga je naar de website van Paramount Plus;
 3. Inloggen op je account bij Paramount Plus;
 4. Je kunt nu live voetbalwedstrijden van de Conference League via de website van Paramount Plus kijken.

 

Benodigd:

 1. VPN abonnement bij een VPN provider met een server in de Verenigde Staten. Zowel NordVPN als VPN Nederland hebben servers in de Verenigde Staten. Beide providers bieden scherpe abonnementen aan die je ongeveer € 3,- per maand kosten;
 2. VPN client of VPN app. Een VPN client of VPN app is een stukje software dat je installeert op jouw apparaat (bv PC of smart TV), deze kun je downloaden bij je VPN provider;
 3. Abonnement bij Paramount Plus. Let op dat je pas een abonnement afsluit nadat je via je VPN provider naar de website van Paramount Plus bent gesurfd. Vervolgens heb
  je voor het afsluiten van een abonnement een creditcard nodig die gekoppeld is aan een Amerikaanse bankrekening is gekoppeld. Waarschijnlijk heb je deze niet. Diverse websites geven aan dat je in de plaats hiervan ook kunt betalen met een digitale Paramount Plus Gift Card. Deze zijn eenvoudig verkrijgbaar via Walmart. Nadat je deze hebt gekocht, wordt de Paramount Plus Gift Card naar je email adres verstuurd. Vervolgens kun je deze gebruiken om je abonnement bij Paramount Plus af te sluiten;
 4. Optioneel: Paramount Plus app (Google Play store of App store Apple).
Paramount Plus Gift Card
Paramount Plus Gift Card

 

Kosten: vanaf € 11,- per maand voor zowel VPN als Paramount Plus abonnement.

 

Speelschema Groepsfase Conference League Nederlandse ploegen

Dinsdag 14 september:
 • Maccabi Haifa – Feyenoord, aftrap 18.45 uur (gespeeld)
Donderdag 16 september:
 • NS Mura – Vitesse, aftrap 18.45 uur (gespeeld)
 • Randers FC – AZ, aftrap 21.00 uur (gespeeld)
Donderdag 30 september
 • AZ – FK Jablonec, aftrap 18.45 uur (gespeeld)
 • Feyenoord – Slavia Praag, aftrap 21.00 uur (gespeeld)
 • Vitesse – Stade Rennais, aftrap 21.00 uur (gespeeld)
Donderdag 21 oktober
 • Feyenoord – Union Berlin, aftrap 18.45 uur (gespeeld)
 • Vitesse – Tottenham Hotspur, aftrap 18.45 uur (gespeeld)
 • CFR Cluj – AZ, aftrap 21.00 uur (gespeeld)
Donderdag 4 november
 • AZ – CFR Cluj, aftrap 18.45 uur (live te zien bij ESPN)
 • Union Berlin – Feyenoord, aftrap 21.00 uur (live te zien bij Veronica & ESPN)
 • Tottenham Hotspur – Vitesse, aftrap 21.00 uur (live te zien bij ESPN)
Donderdag 25 november
 • Slavia Praag – Feyenoord, aftrap 18.45 uur (live te zien bij Veronica & ESPN)
 • Stade Rennais – Vitesse, aftrap 18.45 uur (live te zien bij ESPN)
 • FK Jablonec – AZ, aftrap 21.00 uur (live te zien bij ESPN)
Donderdag 9 december
 • AZ – FC Randers, aftrap 18.45 uur (live te zien bij ESPN)
 • Feyenoord – Maccabi Haifa, aftrap 21.00 uur (live te zien bij Veronica & ESPN 2)
 • Vitesse – NS Mura, aftrap 21.00 uur (live te zien bij ESPN)

 

Samenvattingen

De samenvattingen van wedstrijden uit de Conference League zijn op donderdagavond rond 23.00 uur te zien op Veronica.

Plaats een reactie