Over Voetbalminded

De missie van Voetbalminded is het verhogen van het kennis- en vaardigheidsniveau van voetballers en trainers in Nederland. Een ambitieuze missie? Ja. Een realistische doelstelling? Ja!

Het algehele voetbalniveau in Nederland vertoont de laatste jaren dan wel een dalende lijn. Maar wij vinden dat er in Nederland nog steeds een enorme goede basis voor het voetbal is. Kijk alleen maar naar de infrastructuur van het amateurvoetbal in ons land. Nergens ter wereld vind je zulke goede accommodaties. En met meer dan een miljoen leden is de KNVB de grootste sportbond van Nederland.

 

Voetbal is mindset

Het verhogen van het voetbalniveau, hoe doe je dat dan? Door aan de basis te beginnen.

Als we het kennis- en vaardigheidsniveau van alle voetballers en iedereen die betrokken is bij het voetbal verhogen, dan zal uiteindelijk het voetbalniveau in Nederland weer omhoog gaan. Misschien niet direct. Maar dan toch wel zeker binnen een aantal jaren.

En daarbij gaat het in belangrijke mate ook om het verbeteren van de voetbal mindset. Mindset en mentale aspecten zijn vaak nog onderbelicht en ondergewaardeerd in het voetbal. Met de juiste mindset en passie kunnen we veel meer bereiken dan we denken.

Met een website als Voetbalminded, waar het delen van kennis en ervaring centraal staat, hopen wij een mooie bijdrage daaraan te kunnen leveren. Kijk eens rond en ik hoor het graag als je suggesties hebt.

 

 

Mijn gehele leven ben ik al actief in de voetballerij. Uiteraard in de jeugd begonnen bij de pupillen. Vervolgens jarenlang bij de junioren en senioren, waarbij ik een aantal keren aan het selectie voetbal op amateurniveau heb geroken. Daarna ben ik als jeugdtrainer/-coach en voetbalvader betrokken gebleven bij het voetbal. Inmiddels mag ik mijzelf gediplomeerd jeugdtrainer noemen.

Het voetbal is mij met de paplepel ingegeven. Als jongetje van 6 jaar ging ik al met mijn vader, voormalig profvoetballer en jarenlang trainer, hele weekenden op stap. Ik heb dan ook in de keuken van menig voetbalclub mogen kijken.

De laatste jaren verdiep ik me in de mentale aspecten van onder meer de voetbalsport. Op dat vlak kunnen we in Nederland nog vele meters maken.

Met vriendelijke groet. Erwin, oprichter Voetbalminded.nl